Rüyada Acıkmak görmek

Rüyada Acıkmak görmek ile alakalı tabirler aşağıda yer almaktadır. Kaynaklara göre sıralanmıştır.

Osmanlica bilen eleman lazim.. Tikla detaylari oku!

İhya: Karnı acıkarak yemek yemek tövbeyi tutmaya, sevilen ve hoş bir gıda ile karnı doyurmak iyilik yolunda sebat etmeye, Hoşlanmadığı bir gıda ile karnını doyurmak tövbe ettikten so a bunu tutmamaya, Karnının aç olduğunu ve yiyecek bir şey bulamadığını görmeek hırsını tatmin edememeye delalet eder. Acıkmak, uzun emel sahibi olmakla da tabir edilir.


Molla Cami: Büyük makam sahibi ve ileri gelen adamların rüyada acıkmaları, ona tabi olanların zelil ve perişan olmasına işaret eder. Alimlerin rüyada acıkmaları, onlann ilimle yaptıkları yaramazlığı işaret eder.


Diyanet: Rüyada padişah veya ileri gelen kişilerin kendilerini acıkmış görmeleri; onların idare ettikleri toplumun zelil ve perişan olmalarına ve bu rüyayı görenlerin; tebaalarının ellerindeki mallarına göz dikeceklerine işarettir. Âlimlerin kendilerini rüyalarında acıkmış görmeleri; onların ilimleriyle yaptıkları kötü şeylere delâlet eder. Bir başka yoruma göre: Rüyada acıkmak bilgi yetersizliğine ve cahilliğe işaret eder. Bir kimse rüyasında çok acıktığını ve karnını doyulmak için acele ettiğini görse; mal hırsına kapılıp başkalarının hal üzerine geçirmekte bir sakınca görmeyeceği şeklinde tabir edilir.


Nablusi: Melik ve ileri gelen adamların rüyada acıkmaları, tebaasının zelil ve perişan olmasına ve onların tebaalarının mallarına göz dikmelerine delâlet eder. Alimlerin rüyada acıkmaları, onların ilimle yaptıkları yaramazlığa delâlet eder.