Rüyada Kaçmak görmek

Rüyada Kaçmak görmek ile alakalı tabirler aşağıda yer almaktadır. Kaynaklara göre sıralanmıştır.

Osmanlica bilen eleman lazim.. Tikla detaylari oku!

İhya:

  • Yanlış ve günahlı yoldan Allah'ın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetlerine yönelmeye, tövbeye, emniyete;
  • Düşmandan kaçmak güvende olmaya,
  • Ehil olan kimselerin bir şeyden kaçması yetkili bir mevkiye geçmeye,
  • Herhangi bir korku ve ürperti duymaksızın kaççtığını görmek vefat etmeye,
  • Askerin cepheden kaçması galibiyete,
  • kafirin kaçması hezimete uğramaya delalet eder.


    Diyanet: Rüyada kaçmak (firar etmek) Allah'a dönmek anlamına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir düşmandan korkarak kaçtığını görmesi; o kimsenin herhangi bir korkusu varsa o korkudan kurtulacağına, kişinin rüyasında herhangi bir şeyden korkmadığı halde kaçtığını görmesi; o kimsenin yakında vefat edeceğine işaret şeklinde yorumlanır. Rüyanızda tehlikeli bir durumdan kaçtığınızı görmeniz; endişeli durumda bulunduğunuza, rüyanızda hapisten kaçan bir arkadaşınıza yardım gayesiyle onu sakladığınızı görmeniz; bir tehlikenin size doğru gelmekte olduğuna işaret eder.


    Nablusi: Rüyada firar: «O halde (Habibim, de ki:) «Hepiniz Allaha kaçın. Hakikat ben sizi on (un azabın) dan açıkça korkutan (bir peygamber) im» ( Sûre-i Zariyat, ayet) mealindeki ayet işaretince, Allah (C. C.)'a dönmeye delalet eder. Rüyada kaçmak velayet, emniyet, tevbe ve ölüme delalet eder.
    Rüyada korktuğu bir düşmanından kaçtığını gören kimse, korkudan emin olur. Alim bir kimsenin rüyada kaçması, o alimin kadı olmasına delalet eder. Zira Musa (A.S.) ın hükümlerini icra etmesi kaçtıktan sonra olmuştur.
    Bir kimse rüyada kaçtığı halde korkmadığını görse: «(Habibim de ki): «Eğer ölmekten, yahut öldürülmekten kaçıyorsanız, firarınız size asla fayda vermez.» (Sûre-i Ahzap, ayet 16) mealindeki ayet gereğince o kimsenin öleceğine delalet eder.
    Rüyada kaçtığını ve kaçma sebebinin ne olduğunu bilmediğini gören kimse, tevbe ve istiğfar eder.
    Rüyada askerin firarı galibiyettir. Kafirlerin kaçması ise: «Yüreklerine korku düşürerek.» (Sûre-i Ahzap, ayet 26) mealindeki ayet gereğince, firarın ta kendisidir.


    Seyyid Süleyman: Kirmani demiştir ki: Uykusunda bilmediği bir sebeple kaçtığını gören, tevbe etmeye muvaffak olur. Ne yüzden kaçtığını ve saklandığını bilen, korktuğu şeyden kurtulur.
    İbn-i Şirin diyor ki: Rüyasında bir hayvandan veya bir adamdan kaçtığını gören; korkularından kurtulur. Emniyete kavuşur. Muzaffer olur.
    Bazı tabirciler bu rüyayı; üzüntüyle, bir kısmıda bir emri yerine getirmemekle yorumlamışlardır.


    Guncel: Rüyasında kaçtığını ve saklandığını gören erkekse, beraber çalıştığı insanlardan ihanet ve aldatma görür. Eğer bu rüyayı gören kadınsa, kolay âşık olmaktan kaçınmalıdır. Nerede ve kime duygularınızı açacağınız konusunda dikkatli olun.

  •