Rüyada Nar görmek

Rüyada Nar görmek ile alakalı tabirler aşağıda yer almaktadır. Kaynaklara göre sıralanmıştır.

Osmanlica bilen eleman lazim.. Tikla detaylari oku!

İhya: Tatlı nar mala, imar edelimiş kente, hanım yahut çocuğa; Kırmızı nar taneleri altına, beyaz nar taneleri gümüşe; Ekşi nar üzüntü ve kedere, ekşiyi seven kimse için rızık ve mala; Nar kabuğu yemek hastalıktan sifa bulmaya; Nar suyu kişinin nafakasına, Narr ağacı dindar, varlıklı ve çömert kimseye; nar ağacını kesmek akrabayla ilişkiyi kesmeye; Nar taneleri kolaylıkla elde edilen mala, Nar çiçeği güzel kadına ve hayırlı evlada delalet eder.


Molla Cami: Rüyada görülen tatlı nar, birikmiş mala, hanıma, imar edilmiş nahiyeye, mal ve çocuğa işarettir. Nar, rüyayı görenin haline göre on, yüz veya bin dirhem para ile tabir edilir. Nar görmek, sultan için şehir ile tabir edilir ki, onu kırdığında bir şehri feth eder. Narın kabuğu o şehrin suru, taneleri onun halkı, içi de şehrin malıdır.Bir kimse rüyada nar kabuğu yediğini görse hastalığından iyileşir. Nar, kilitli sandık ile de tabir edilir. Bazen nar, bal ansının kovanına ve balmumuna işarettir. Eğer narın tanesi beyaz olursa, gümüşe, kırmızı otursa altınaişarettir. Nar, hanım ile tabir edildiği zaman o hanım güzeldir. Eğer nar bütün ve sağlam olursa, o kadın bekardır. Eğer nar kırık olursa o kadın duldur. Kötü kokulu nar, iffetsiz bir kadındır. Ekşi nar, haram maldır. Bazıları, üzüntü ve kederdir, dediler. Bir kimse rüyada nar satsa o adam dünyayı ahirete tercih eder.Nar ağacı, dindar, heybetli ve mal sahibi bir kimsedir. Onun dikenleri o kimseyi günah ve fuhşiyattan men eder. Eğer o kimse hükümdar ise, düşmanlarına galip gelir. Tüccar ise, ticareti çok olur. Nar ağacını kesmek, akrabaları ziyaret etmemeye işarettir.Bazı tabirciler, nann tatlısı, zor ve zahmetle elde edilen rızıktır. Ekşisi üzüntü ve keder, ekşi ve tatlısının karışık olması şüpheli olan maldır.


Diyanet: Bir kimsenin rüyasında vaktinde nar görmesi; o kimsenin çalışması nispetinde mal ve kazanç elde edeceğine işaret eder. Mevsimi dışında nar görülmesi iyi değildir. Bir kimsenin rüyasında tatlı nar görmesi; o kimsenin zengin birisi ile evleneceğine, kişinin rüyasında ekşi nar görmesi; o kimsenin bir kedere maruz kalacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında vakitli veya vakitsiz ağaçtan nar topladığını görmesi hayra yorumlanmaz. Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Bir kadının rüyasında nar görmesi; o kadının mücevherat alacağına, bir erkeğin rüyasında nar görmesi; o erkeğin bir evladı olacağına, bir devlet memurunun rüyasında nar görmesi; o memurun terfi edeceğine, bir subayın rüyasında nar görmesi; o subayın verdiği emirlerin tutulacağına, bir köylünün rüyasında nar görmesi; o köylünün bereketli mahsûl alacağına, bir tüccarın rüyasında nar görmesi; o tüccarın fazla kazanacağına, bir toplumun rüyalarında nar görmeleri; o toplumun iyi bir şekilde idare edileceklerine işaret eder


Nablusi: Rüyada görülen nar, eğer tatlı olursa birikmiş mala, bazan hanıma, bazan da imar edilmiş nahiyeye, mal ve çocuğa clelalet eder. Nar, rüyayı görenin haline göre bin, yüz veya on dirhem ile tabir edilir. Nar, sultan için şehir ile tabir edilir ki, onu kırdığında bir şehri feth eder. Narın kabuğu o şehrin suru, daneleri onun halkı, içi de şehrin malıdır.
Bir kimse rüyada narın kabuğunu yese hastalığından iyileşir. Nar, kilitli sandık ile de tabir edilir. Bazan nar, bal arısının kovanına ve bal mumuna delalet eder. Eğer narın danesi beyaz olursa, gümüşe, kırmızı olursa altına delalet eder. Denilmiştir ki nar, korku ve bağırmaya, veya bir yere gitmeye delalet eder.
Nar, hanım ile tabir edildiği zaman o hanım güzeldir. Eğer nar bütün ve sağlam olursa, o kadın bekardır. Eğer nar kırık olursa o kadın duldur. Kötü kokulu nar, iffetsiz bir kadındır.
Ekşi nar, haram maldır. Bazıları, üzüntü ve kederdir, dediler.
Bir kimse rüyada nar satsa o adam dünyayı ahirete tercih eder. Narı sıkmak suyunu içmek, kişinin kendi nefsi için olan nafakasıdır. Ekşi veya tatlı olduğu bilinmeyen nar, tatlı hükmündedir.
Nar ağacı, dindar, heybetli ve mal sahibi bir kimsedir. Onun dikenleri o kimseyi günah ve fuhşiyattan men eder. Eğer o kimse sultan ise, saltanatında sultanlara galip gelir. Tüccar ise, ticareti çok olur.
Nar ağacını kesmek, akrabaları ziyaret etmemeye delalet eder.
Bazan da nar ağacı korku ve bağırmaya delalet eder.
Bazıları da narın tatlısı, çetinlik ve meşakkatle hasıl olan rızık-tır. Ekşisi üzüntü ve kederdir. Ekşi ve tatlısının karışık olması şüpheli olan maldır, dediler.


Seyyid Süleyman: Danyal (A.S.) demiştir ki: Mevsiminde nar görmek; maldır. Mevsimi haricinde aynı rüya hayra yorulmaz.
İbn-i Şirin diyor ki: Nar, zengin bir kadına, mala yahut nakit paraya işarettir. Ekşi nar yiyen, mal yönünden mahzun olur veya zengin bir kadınla evlenir, eline mal geçer.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Tatlı nar yiyenin eline, bin altın geçer. Kışın nar yemek; iyi değildir. Ekşi nar, her mevsimde hayırsızdır. Mayhoş narın tabiri daha hafiftir.
Narı ne zaman olursa olsun, ağaçtan toplandığını görmek; iyiye yorulmaz. Tatlı narı kabuğuyle veya tamamen yiyen, malından faydalanır.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla yorumluyor: Toplu mal, iyi bir zevce ve bakımlı memleket.
İsmail El Eş-as, bir padişahın nar almasını, görmesini veya yemesini; bir memleketi feth etmesiyle tabir ediyor. Bu rüyayı memurun görmesi makamdır, tüccarın görmesi, kardır. Fakir için de fena değildir.
Bazılarına göre nar, evlattır. Bir narı kırdığını yahut yediğini gören cariye alır, rüya sahibi, ehl-i fesattan ise, ceza görür. Memur ise padişah sayesinde mal kazanır. Bir narı açtığını gören, hiç bilmediği bir memlekete gider. Nar ekşiyse gittiğine pişman olur.
Ebu Said'ül Vaaz şöyle diyor: Nar; kadın için, zinete, erkek için; çocuğa, memur için; terfiye, vali için; nüfuza, tüccar için; kazanca, çiftçi için; berekete delalet eder. Kırmızı taneli ve tatlı nar bulmak; helal paraya, ekşi ise; harama işarettir.
Taneleri tatlı beyaz ise, mal helaldir. Sağlıklı bir adamın rüyada ekşi nar görmesi hastalığa, hasta birinin nar yemesi ie, mala delalet eder. Nar sattığını gören, dünyayı ahirete tercih eder. Pişmiş yemekte nar tanesi görmek; helal malla yorumlanır. Nar suyunu sıkıp içmek, aileyle uyumlu olmaktır.